KUNDREFERENSER

"Vi hade vansinniga problem med hundmöten med vår hund Pelle. Varenda promenad gav ångestpåslag för oss och Pelle, och vi började gå flertalet kurser. Ingenting hjälpte. 

Vi var nära på att ge upp och övervägde på riktigt att flytta ut i skogen ensamma så vi aldrig skulle behöva träffa några mer hundar. Sedan hittade vi Kimberley och hennes sida. Då hennes nuvarande hund också är av samma ras som vår så kändes det ännu bättre. Vi träffade henne och bara ett par träffar senare är vår Pelle som en helt annan hund. Hundmöten går toppenbra 9/10 gånger, och dom gångerna Pelle nu skäller på andra hundar är det oftast för att den andra hunden börjar skälla först. 

Vi kan inte beskriva hur tacksamma vi är över Kimberley och hennes hjälp, hon har förändrat vårat liv och Pelle är nu en mer lugn och trygg hund som inte känner att han behöver skälla på allt och alla hela tiden. Vi förstår nu vår hund bättre och kan kommunicera med honom. Kimberley har lärt oss saker om hundens språk som vi aldrig har hört talas om förut, och hennes kompetens är beundransvärd."

Som dag och natt. TUSEN TUSEN TUSEN TACK!! ❤️

Massa kramar,

Lisen, Magnus & Pelle"Vi är så tacksamma för att Kimberley har hjälpt oss. Hon är helt fantastisk och har hjälpt oss på ett magiskt sätt att förstå Iris bättre och konkreta råd hur vi ska hantera henne bättre. 

Nu känner vi hopp!"

//Familjen Lissbrandt med Schnauzern Iris


"Bästa jag haft! Har lärt mig så mycket! Att få förklaring till hundens beteende samt sätt att hantera beteendet på har förenklat vår vardag. Mina hundar går fint i koppel, respekterar mig som flockledare, kommer när jag ropar. Att kunna gå med barnvagn och 2 lösa hundar (Leonberger), möta människor och andra hundar utan problem imponeras många av.

Jag kan varmt rekommendera Kimberley som privatlärare! Hon är värd i guld"

/Matte till Blomma och Flinga"Jag har en liten pomeranian som är jätte otrygg i sig själv. Jag tog över henne när hon var 3 år gammal, hon har nog haft det lite tufft innan.

Hon är väldigt rädd för människor o främmande miljöer. Det ställer till ett problem i familjen, då hon bara känner sig trygg med mig.
Kimberley har hjälpt mig att förstå hur jag ska göra för att hjälpa Chloe att bli mer trygg i sig själv o hur jag ska träna henne inför möte med nya människor o miljöer. 
Kimberleys förmåga att förstå o "lyssna av" en hund är fascinerande. Det är som om de pratar samma språk."

/Petra Wallenstam"Vi anlitade Kimberley för att få hjälp med valpträning för vår labradoodle Sture. 
Kimberley är helt fantastisk. Hennes förmåga att kommunicera med Sture är verkligen fascinerande och hon har dessutom varit väldigt duktig på att instruera mig och min sambo, vilket hjälpt Sture att bli en snäll, trygg och lydig hund. Under våra lektioner har vi fått oerhört värdefull input kring vardagslydnad, beteenden och aktivering, och vi har även lärt oss förstå Stures signaler och kroppsspråk vilket givit oss en fantastisk grund för kommunikationen mellan oss.  
Kimberley är en väldigt karismatisk och omtänksam person som utöver våra träffar alltid ställt upp på spontana telefonsamtal när situationen varit aningen mer kritisk.
Sammantaget är vi oerhört glada över att vi hittade Kimberley och önskar att alla nyblivna hundägare kan få chans att ta del av Kimberleys ovärderliga expertis."

/Tore Fardell"Vi var stumma av förundran över hur du hanterade Kion och det känns väldigt privilegerat att få din hjälp"

/ Louise Salomonsson,

 ägare till Kion, labrador


"Mer eller mindre desperat hörde jag av mig till Kimberly när vår lilla valp ofta blev väldigt arg. Redan efter första lektionen fick jag en helt annan förståelse både för vår valps beteende och personlighet och för hundens psykologi i allmänhet. Med den nya förståelsen och handfasta verktyg vände utvecklingen relativt snabbt och vi har nu världens gosigaste valp och en fin relation! Kimberly kan verkligen "läsa hunden" och det var magiskt att se vår lilla valp helt ändra beteende genom hennes bemötande. Det märks att Kimberly har såväl lång praktisk erfarenhet som djupt teoretisk kunskap. Hon sätter alltid hundens behov i första rummet, men har också varit ett ovärderligt stöd för mig i rollen som matte!"

 /Helena & Ester"Alla hundägare behöver förstå hur en hund fungerar och vad den behöver för att må bra. Kimberley har hjälpt och stöttat oss jättemycket i detta, och vi rekommenderar
henne varmt. 
Som valp blev vår hund lätt uppstressad och drog mycket i kopplet.
Vi gick då både privat och en kurs med Kimberley där vi lärt
oss läsa av vår hund i olika situationer och hur vi kommunicerar tydligt.

Idag har vi en helt annan relation med vår hund som gjort henne lugnare och tryggare."

//Eva, Oskar och labradoren Katla

"Vi tog hjälp av Kimberley för att få ner stressnivån hos vår Golden och hon gav både oss och Love jättebra och enkla verktyg att jobba med. Hon ser inte hunden som "bara" en hund utan som en egen individ och kan därför anpassa träningen efter vad just han behöver. 

Hon varvar teori med praktiska övningar och är väldigt pedagogisk och tydlig. Hon är bestämd och konsekvent vid alla övningar samtidigt som hon visar kärlek och belönar. 

Love älskar henne! Vi kommer definitivt fortsätta ta privatlektioner för Kimberley, hon fick oss att förstå att det går att ändra ett beteende även hos en vuxen hund."

/Lisa & Gustav Andrèn 
med Love 3 år


"Valp förstörd på dagis! 

Vår lilla Bosse har från början varit en blyg och försiktig kille, men en glad liten prick❤️ .

Vi gick valpkurser och tränade mycket med Bosse i olika miljöer och var så glada över att det verkligen gick framåt och Bosses självförtroende växte.

Så var det dags för inskolning på ett hunddagis i Högsbo industriområde. Vi hade ett flertal kontakter med ägaren till dagiset innan inskolning och vi var väldigt tydliga med hur Bosse är- mjuk, försiktig, avvaktande i nya miljöer och att man måste skapa ett förtroende med honom och ägaren till dagiset visade förståelse.

 Inte anade vi att det i praktiken var totala motsatsen!

Bosse gnällde till och från i början och det accepterades inte, utan flera gånger om dagen hade personalen gått fram och tagit honom hårt i nacken för att få tyst på honom. "Vilken dramaqueen till hund ni har som skriker när man tar tag i honom och även börjar försvara sig genom att bita" var vad dem sa till oss.

När vi fick höra detta hade han gått 7 dgr på dagiset och där avbröt vi allt med detta ställe.

Vi hade då anat att något egentligen inte stämde på dagiset då Bosse blev alltmer osäker hemma och dem två sista dagarna tvärvägrade han att gå in på dagiset.  Tog upp detta med ägaren till dagiset och fick svaret att det blir så i början vid inskolningen. Att vi litade på det gör mig så oerhört ledsen idag, när vi i efterhand förstått hur han haft det.

Många i vår närhet undrade vad som hänt med vår hund. Skällig, rädd, orolig, nervös, stressad... och ett försvarsbeteende genom att bita oss ägare som han aldrig haft innan.

Vi försökte på egen hand att bygga upp honom igen, men vi blev så oerhört vilsna i hur vi skulle hantera hur Bosse blivit efter behandlingen på dagiset.

Tills Kimberley kom in i vårt och Bosses liv❤️❤️

Tydlig kommunikation, mjuka metoder, läsa av hans kroppsspråk och därifrån sakta men säkert bygga upp igen.

Lektion två var så oerhört förlösande att man fulgrät, äntligen äntligen! En sån oerhörd lycka i att se hur Bosse vågade börja lita på människor igen, samspelet mellan honom och Kimberley!!!

Vi har ännu en bit kvar men vet att vi är i dem tryggaste händer och kunskap. Bosse är nu åter den glada, spralliga och nyfikna lilla killen, dock med en försiktighet som sakta öppnas upp.

En dag i taget!

Kimberley du är fantastisk på det du gör! ❤️ Stort och varmt tack!"

// Familjen Brostedt"Kände mig värdelös som hundägare! Som jag hade längtat efter en hund men det blev inte alls som vi hade tänkt oss. Varje dag var en kamp. 

Tack vare Kimberly fick vi en rolig och framförallt en fungerande vardag! Hennes strategier skapade en bättre och tydligare kommunikation mellan mig och min hund. Helt plötsligt kunde jag och Lovis kommunicera med varandra!"

/Erica Lilic
matte till Lovis,
 Golden Retriver


Kimberley är absolut den bästa hundpsykologen/hundinstruktören vi mött.

 Är så fascinerande att se hur hon kan läsa av hundar och skräddarsyr tips till varje hund. Fick otroligt bra hjälp med stress och dragande i koppel, idag är vi ett riktigt team. Vi har gått vardagskurser och haft privat lektioner, vi rekommenderar henne starkt! "

/Staffen Tyra 2år med matte Pernilla"Vi kontaktade Kimberly för att få hjälp med vår snart 4-årige Golden Retriever Luddes beteende i samband med möte av bilar.

 Ludde agerade "polis" och skulle jaga bort varje bil och gjorde därför kraftiga utfall mot bilarna. Vi behövde även  få hjälp med hur vi skulle kunna förändra hans "dragande" i kopplet vid våra promenader.

 Kimberly förmedlade efter sin analys värdefulla råd till oss hur vi kan ändra beteendet hos Ludde och hur vi själva skall agera. Detta har helt förändrat våra promenader som nu är utan bilutfall och det ständiga dragandet i kopplet. 

Vi är jättenöjda med våra privatträningar med Kimberly och kommer därför att ha fortsatt kontakt för uppföljning.

Kimberly är mycket trevlig och pedagogisk vilket gör det lätt att ta till sig alla hennes råd.

/Inger & Thomas Holmgren

"Våran Rottweiler Kajsa var otroligt dragig och jobbig i koppel samt väldigt stressad och orolig på våra promenader. Vi tyckte att vi försökt med allt, men

efter att vi träffat "magiska" Kimberly så har vi nu en "ny hund". Så mycket lugnare och inga problem på promenaden nu. Fantastiskt att se vilken kontakt hon får med hundarna.
Stort tack från oss!!"

//Mona Hagman med Rottweilern Kajsa"En härlig och givande kurs som verkligen stärkte relationen med vår Emma. Kimberley är en fantastisk kursledare som alltid ser vad just vi behöver"


/Cilla och Ingmar Johannisson,

Staffordshire bullterrier"Har tagit flera privatlektioner med Kimberley, hon har hjälpt mig med sin proffsighet att bli av med problembeteenden och det viktigaste, stärka och utveckla mitt ledarskap. Hon har också haft flera kurser som jag verkligen kan rekommendera. "

/Gitte Sonidsson,

matte till Charlie,
Border Collie"Vi har träffat Kimberley ett flertal tillfällen med vår stressade och svårfokuserade hund. Varje gång tog både vi och Aslan stora steg framåt och lärde oss något nytt.

Kan varmt rekommenderas!"

/Martin & Anna, ägare till Stövaren Aslan"Vi har gått både kurs och privat undervisning hos Kimberley och vi känner oss mycket trygga med henne. Hon har stor hundkunskap, vänlig men bestämd mot hundarna. Hon är verkligen en hundmänniska!"

/Ewa & Tore Eliason Nuland, 

Arthurs husse och matte"Har fått privatlektioner av Kimberley och gått Duktig Hund kurs hos henne.

Kimberley är en lyhörd hundcoach som förklarar på ett pedagogiskt och psykologiskt sätt. Inga frågor känns dumma att ställa och hon bryr sig verkligen om din hund och er relation.

Med enkla verktyg hjälpte hon mig att få en mer harmonisk och trivsam vardag/relation med min hund.

Hundkursen var rolig och givande både för Ludde och matte. Lärde oss mkt och fick massor av olika tricks/aktiviteter att ta med hem och träna på."

/Matte till Ludde, Labradoodle"Vi är mycket nöjda med våra privatträningsträffar med Kimberley. Hon lärde oss att hantera vår hund med rätt verktyg och mental inställning. Det var bra att hon kunde komma hem till oss och även utomhus på andra ställen så vi kunde lära oss hantera andra jobbiga triggers som vi hade problem med.

/Fia och Jonas, ägare till Rottweilern Esther


"Kursen som jag gått hos Kimberley har varit mycket givande. Genomgången enkel och pedagogisk. Fick även under kursens gång individuella tips på förbättringar samt allmänna tips på att hantera hunden på. Tro mig ytterst viktigt när man har en hund på 50 kg och en liten son. Kursen har varit rolig och mycket givande. Mina varmaste rekommendationer" 

/Matte till Leonbergertik